Splošni pogoji poslovanja

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.tvmarket.si. Upravljalec strani, podjetje SHOWTEC d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.tvmarket.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si Pogoje poslovanja redno ogledujete.

Spletna trgovina

S spletno stranjo upravlja podjetje Showtec d.o.o. Upravitelj spletne strani tvmarket.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj prav tako upošteva novo Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter jo skrbno izvaja. Več informacij o varovanju podatkov si preberite na http://www.tvmarket.si/index.php?route=information/information&information_id=3

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.tvmarket.si so maloprodajne cene, navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja po teh pogojih 15 dni oziroma do prodaje zalog.

Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do datuma označenega na strani s predstavitvijo artikla, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.

Naročila 

Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani www.tvmarket.si Naročilo lahko podate tudi telefonsko na brezplačno telefonsko številko 080 88 13 ali po elektronski pošti na naslov info@tvmarket.si.  S tem je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem. Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti ali jih posredujete telefonsko. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.

KORAKI NAKUPA

Registracija

Vsak uporabnik, ki želi preko spletne strani www.www.tvmarket.si opravljati nakupe, se mora predhodno registrirati. To naredi tako, da klikne povezavo “Registracija”. Na novo odprti strani vnese svoje podatke ter pritisne gumb za potrditev. V koliko je uporabnik že registriran in želi opraviti nakup, klikne na povezavo “Prijava”.

Izbira artiklov 

Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb “Dodaj v košarico”. V kolikor želi kupiti več artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.

Ko uporabni izbere željene artikle, klikne gumb “Preglej košarico” , ki se nahaja na vrhu strani.

Na novo odprti stani se izpišejo izbrani artikli. Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču KOL spremeni količino ter klikne gumb “Posodobi košarico”. V kolikor želi uporabnik izdelek izbrisati iz seznama nakupa, klikne rdeč kvadratek z znakom x pred opisom artikla. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke naročnika oz. plačnika. Hkrati lahko še enkrat preveri vsebino nakupa ter prepozna ali odpravi morebitne napake. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke prejemnika. Hkrati lahko še zmeraj spremeni podatke kupca oz. plačnika, preveri vsebino nakupa ter prepozna in odpravi morebitne napake. K znesku nakupa se prišteje še strošek poštnine in prenosa kupnine. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani uporabnik izbere edino možnost plačila – plačilo po povzetju ter po želji doda svoj komentar. Za nadaljevanje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu z povezavo do splošnih pogojev. Uporabniku se ponudi možnost tiskanja. Uporabniku se ponudi možnost vrnitve s spletno trgovino.

Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.

V roku 12 ur bo vaše naročilo predano prodajalcu kupljenega artikla. V kolikor naročnik poslanega naročila v tem roku na prekliče, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena.

Prodajalec bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bo prodajalec z vami dogovoril o morebitni kasnejši dostavi.

Pregled in spremljanje procesa nakupa

Uporabnik lahko spremlja proces obdelave naročila tako, da klikne na povezavo “Vaš račun”. Na isti povezavi so vidna tudi naročila, ki so bila opravljena v preteklosti. Uporabnik lahko naročilo prekliče s sporočilom na elektronski naslov  info@www.tvmarket.si.

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravljajo naši pogodbeni partnerji Pošta Slovenije ali GLS. Načeloma prodajalec naročila, ki so bila oddana do 12. ure odpošlje še isti dan. Naročila oddana po 12. uri bodo odposlana naslednji delovni dan. Pošiljko prejeli v večini primerov že naslednji dand, najkasneje pa v roku 6 dni.  Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da je dostavljalec Pošta slovenije, lahko v roku 8 dni paket prevzamete t njihovi poslovalnici.  V primeru, da zaloga poide, vas bo o tem obvestil prodajalec ter vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Stroški dostave bodo prikazani pred zaključkom naročila.

Plačilo

V kolikor ste izbrali kot način plačila “odkupnina” boste dostavni službi pošte Slovenije plačali znesek ob prevzemu pošiljke. K znesku, ki vam ga zaračuna prodajalec bo dostavljalec prištel še strošek storitve (odkupnina) in strošek za nakazilo zneska (provizija za plačilo položnice).

V kolikor ste izbrali kot način plačila “Pay pal, mBils, Valu ali bančno kartico, ob prevzemu pošiljke dodatno plačilo ni potrebno .

Vračilo

Kupec ima pravico vračila izdelka v roku 14 dni. Izdelek mora biti nepoškodovan in v originalni embalaži. Ob vračilu mora kupec priložiti tudi račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom. Kozmetičnih izdelkov ni mogoče vrniti.

Pravica do odstopa pogodbe

V skladu s 43.č čl ZVPot ima potrošnik pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Zaradi zdravstvenih in higijenskih vzrokov potrošnik ni upravičen do odstopa od pogodbe pri nakupu kozmetičnih izdelkov, ki so bili odprti oz. jim je bila odstanjena varnostna nalepka.

Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov ter stroškov provizije za prenos kupnine.

Vračilo kupnine sledi na TRR kupca, ki ga mora v roku 7 dni od odstopa pogodbe sporočiti prodajalcu. Strošek bančne provizije gre na račun prodajalca. V primeru, da želi kupec vračilo kupnine po nakaznici na njegov naslov, bremeni strošek pošiljanja kupnine po nakaznici kupca. Kupec bo vračilo kupnine izvedel v roku 14 dni od prejema vrnjene pošiljke.

Kodeks ravnanja po ZEPT:

Podjetje Showtec d.o.o. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

Pravno obvestilo

Spletna portal www.tvmarket.si z vsem besedilom, slikami in ostalo grafiko na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti

Upravljalec www.tvmarket.si se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani www.tvmarket.si. Slike artiklov so dejanske slike izdelkov, razen kadar gre za barve variante. Prodajalec nosi odgovornost za morebitno neskladnost blaga po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Reševanje sporov

Upravljalec za reševanje sporov nima dogovora z IRPS. Spore bomo poskušali reševati v smislu dobrih poslovnih običajev. V kolikor takšna rešitev ne bi bila mogoča, je za reševanje teh pristojno sodišče v Mariboru. Potrošniki lahko spor rešujejo tudi preko povezave za spletno reševanje potrošniških sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Podatki o upravljalcu

Spletno stran www.tvmarket.si upravlja podjetje SHOWTEC d.o.o., Ulica heroja Šaranoviča 34, 2000 MARIBOR, ID za DDV: SI 12789151. Matična številka: 2273292. Podjetje je vpisano v poslovni register pri okrožnem sodišču v Mariboru, št. vložka 1/13297/00. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV.

Maribor; 01.02.2024